$config[ads_header] not found

1936 Revisió d’esdeveniments olímpics per a dones

Taula de continguts:

Anonim

Els atletes de pista i camp femenins als Jocs Olímpics de 1936 van competir en els mateixos sis esdeveniments que ho van fer als Jocs de 1932. En els Jocs Olímpics finals de la Segona Guerra Mundial, celebrats a Berlín, els alemanys amfitrions van aconseguir dues medalles d'or, dues de plata i tres de bronze, mentre que les dones nord-americanes van guanyar dos esdeveniments.

100 metres

La nord-americana Helen Stephens va aconseguir una primera marca en la competició femenina de 100 metres guanyant la segona quarta final en 11, 4 segons. El seu temps estava dins del rècord mundial existent, però els 2, 9 metres per segon de darrere van fer que el seu temps no fos elegible per a la consideració del rècord mundial. Va colpejar la marca mundial per segona vegada, guanyant la seva semifinal en 11, 5 segons, però el vent de 2, 4 mph li va impedir tornar a escriure els llibres de rècords. El consistent Stephens després va sortir 11, 5 a la final, recolzat per un vent de 3, 5 mph. Una vegada més, va desaprofitar una marca mundial, però va guanyar la medalla d'or olímpica. Stanislawa Walasiewicz, la medalla d'or del 1932, va aixecar els Estats Units, però va tornar a sortir per la seva Polònia natal i va quedar segona, mentre que Kathe Krauss va ser tercera a l'Alemanya.

Obstacles de 80 metres

La nord-americana Simone Schaller i la Gran Bretanya Violet Webb van ser les dones més ràpides en els escalons de 80 metres, amb 11, 8 segons per part. Inusualment, però, cap de les dones es va classificar per a la final, ja que Webb va acabar cinquena a la primera semifinal (només les tres primeres es van classificar per a la final), mentre que Schaller va col·locar quarta a la segona semifinal. La italiana d'Indina Valla va ser la semifinalista més ràpida i va acabar en 11, 6 segons amb vent per vent. A continuació, Valla va superar tres competidors per guanyar la final, en la qual les quatre dones van ser acreditades amb un temps oficial d'11, 7. Després que els oficials fessin fotos de la final, Anni Steuer va rebre la medalla de plata, mentre que el britànic Betty Taylor va obtenir el bronze.

Relé de 4 x 100 metres

Alemanya es va veure afavorida per guanyar el relleu femení solitari i va demostrar la seva capacitat batent el rècord mundial a la segona eliminatòria, guanyant la cursa en 46, 4 segons. Els Estats Units van guanyar la calor inicial en el 47, 1. Els alemanys van liderar tres partits de la final, però un error en la darrera part va eliminar-los de la competició. Els nord-americans van aprofitar l’error per treure la medalla d’or, creuant la línia en 46, 9 segons. Gran Bretanya va quedar segona i Canadà va ocupar la tercera. Harriet Bland va dirigir el partit inicial als Estats Units, seguida d'Annette Rogers, l'única retenció de la victoriosa equip nord-americà de 4 x 100 dels Jocs Olímpics de 1932. Stephens va córrer la cama d'ancoratge per aconseguir la seva segona medalla d'or dels Jocs. Però la gran història per als Estats Units va ser Betty Robinson, la medalla d'or del 1928 en la recta 100. Robinson va resultar greument ferit en un accident d'avió de 1931 i ja no es va poder agafar per començar els 100 metres. Però encara va poder esprintar i va guanyar la seva segona medalla d'or olímpica en córrer la tercera etapa del relleu 4 x 100.

Salt d'alçada

Només tres dels 17 competidors de salt d'alçada van netejar 1, 60 metres (5 peus, 3 polzades). La Gran Bretanya, Dorothy Odam, va ser l'única que va fer-ho en el seu primer intent i, sota les regles modernes del compte enrere, hauria guanyat la medalla d'or. Segons les regles de 1936, però, les tres dones havien de competir en un salt, després que cap pogués esborrar la següent alçada. Al salt, Odam va tornar a superar 1, 60, però només va anar bé per a una medalla de plata, ja que la Ibolya Csak hongaresa va eliminar 1, 62 / 5-3¾. Elfriede Kaun d'Alemanya es va emportar la medalla de plata.

Llançament del disc

Es van eliminar tretze llançadors després de tres rondes, quedant els sis primers amb tres tirs addicionals. Tot i això, les medalles ja s’havien decidit a la primera volta. Gisela Mauermayer, propietària del rècord mundial, va desfer-se d'un llançament de ronda inaugural de 47, 63 / 156-3, que va guanyar la medalla d'or. Jadwiga Wajs, de Polònia, la medallista de bronze del 1932, i l'alemanya Paula Mollenhauer, es van situar, respectivament, en el segon i tercer lloc, respectivament, després de la primera volta. Tot i que els dos van millorar en les rondes posteriors, la classificació de medalles es va mantenir igual durant tota la competició.

Javelina

Com en el disc, es van eliminar totes menys les sis dones (d’un camp de 14) després de tres rondes de javelina. Entrant a la quarta ronda, va dirigir la medallista de bronze de 1932, Tilly Fleischer, seguida de la companya alemanya Luise Kruger i de la polonesa Maria Kwasniewska. Només Fleischer va millorar en les tres últimes rondes, aconseguint l'or amb un llançament de 45.18 / 148-2 a la cinquena ronda. Kruger i Kwasniewska van respectar les medalles de plata i bronze, respectivament.