$config[ads_header] not found

Tennis competitiu: com funciona la sembra als tornejos

Taula de continguts:

Anonim

Seeding és el sistema del tennis professional que s'utilitza per separar els jugadors més importants en un sorteig de manera que no es trobaran a les primeres rondes d'un torneig. La primera llavor és el jugador que el comitè del torneig considera el jugador més fort del camp. Ell i la segona llavor se situen als extrems oposats del sorteig de manera que, si segueixen guanyant, es trobaran a la ronda final. El nombre de llavors es basa en la mida del sorteig.

L’exemple de Wimbledon

Wimbledon, que se celebra anualment a Londres i el torneig de tennis més antic del món, és un lloc perfecte per discutir el funcionament de la sembra. Tot i que Wimbledon no utilitza un comitè per determinar com sembren els jugadors, sí que utilitza una mètrica específica basada en números per decidir les plantacions de jugadors per al venerable torneig.

Després de com Marin Cilic, subcampió del torneig del 2017, i Roger Federer, eventual guanyador, van arribar a la final de seleccions masculines, il·lustra el funcionament del planter al tennis. La clau de la plantada és que els oficials de qualsevol torneig no volen que els jugadors superiors juguin els uns contra els altres més aviat, cosa que només serviria per eliminar a molts jugadors màxims molt abans de les finals, i permetre als tennistes més baixos (i menys capaços). per sobreviure al fons del torneig.

Al final, sense una sembra adequada, els superestrells de tennis es deixarien al marge, mentre que els partits de quarts de final, semifinals i finals serien competicions sense volar.

Tot i que Cilic i Federer no van ser els jugadors més destacats a Wimbledon 2017, però van estar a prop. Com a resultat, els partits que van jugar van ser molt disputats i atractius.

Determinació dels rànquings

Per a Wimbledon, la sembra s’ha basat en els rànquings d’ordinadors des del 1975, segons el lloc web del torneig. Les llavors són els 32 millors jugadors del rànquing de l'Associació de Professionals del Tennis (ATP), però després es "reordenen en un sistema basat en superfície", afirma Wimbledon.

"Es basa en donar un crèdit addicional per al rendiment de la pista de gespa en el període de dos anys immediatament anterior a la data utilitzada per sembrar als campionats".

Per al torneig del 2017, Wimbledon va determinar la sembra mitjançant:

• Assumint els punts del rànquing ATP del jugador a partir del 26 de juny del 2017
  • Afegint el 100 per cent dels punts obtinguts per a tots els tornejos en pista lliure en el període de dotze mesos immediat abans del 26 de juny de 2017
  • Afegint el 75 per cent dels punts obtinguts per al millor torneig de pista de gespa durant els dotze mesos anteriors

La raó per la qual Wimbledon posa un èmfasi tan important en la manera en què els jugadors han actuat en pistes de pastures és que el torneig es juga a pastures. (Per contra, alguns tornejos es juguen a pistes de fang.)

Federer vs. Cilic

Segons la pàgina web Tennis Warehouse, el mètode de classificació de Federer segons els estàndards de Wimbledon és el següent:

Punts de classificació ATP 4945
Punts d’herba 2016 900
75 per cent del 2015 millors punts d’herba 900
Punts de sembra total 6745

Això va obtenir a Federer la tercera llavor del torneig. Andy Murray, per contra, va ser sembrat número 1, amb uns 1.000 punts més que Federer. Cilic, que va guanyar uns 1.000 punts menys que Federer, va ser sembrat núm.

Els resultats

Com a resultat de la classificació, Federer i Cilic no es van reunir mai a les primeres rondes i, de fet, només es van reunir quan van arribar a la final. Tots dos van jugar a jugadors no registrats a les primeres rondes. A Wimbledon i en altres tornejos de tennis, els jugadors no marcats poden guanyar un lloc als tornejos més importants mitjançant tornejos play-in. Per a Wimbledon, es tracta de tornejos més petits i menys publicitats, celebrats a Gran Bretanya i altres llocs.

Així doncs, Cilic va jugar a Philipp Kohlschreiber, un jugador sense anotar d'Alemanya, a la primera volta i el va vèncer en conjunts seguits. A la primera ronda, Federer va interpretar Alexander Dolgopolov, que va retirar el mig partit amb una lesió. A la segona ronda, Federer va jugar a Dusan Lajovic de Sèrbia i va vèncer en conjunts seguits. A la mateixa ronda, Cilic va jugar a Florian Mayer i el va vèncer en conjunts seguits.

Etcètera.

A causa de la forma en què es van sembrar, Federer no va jugar cap jugador classificat (núm. 27) fins a la tercera ronda, mentre que Cilic no va coincidir amb un rival classificat (núm. 26) fins a la mateixa ronda. A mesura que avançaven el torneig, Federer i Cilic finalment van començar a jugar contra jugadors de gran classificació als quarts de final, a les semifinals i, per descomptat, a la final, on Federer va vèncer a Cilic 6-3, 6-1, 6-4.