$config[ads_header] not found

Com funciona el controvertit tiroteig de nhl?

Taula de continguts:

Anonim

Per aconseguir un parcial d’empat després de cinc minuts de pròrroga, els equips de la Lliga Nacional d’Hockey participen en un tiroteig. Tres jugadors de cada equip alternen fent trets de penal contra el porter contrari. Si el marcador es queda empatat després que cada equip tregui els seus tres tirs, el tiroteig passa a la fase de mort sobtada, la qual cosa serà el guanyador del primer equip.

El tiroteig no substitueix la pròrroga en els playoffs de la Copa Stanley. Només s’utilitza per decidir partits de temporada regular i només després de cinc minuts de pròrroga.

Antecedents

Al principi de la història de la NHL, es van decidir els empats després del joc reglamentari en un període de pròrroga de deu minuts, però això va canviar el 1942 quan es van eliminar les hores extraordinàries i els jocs van acabar en empats. El 1983, el NHL va afegir un període de pròrroga de cinc minuts, però si el partit continuava empatat després de la pròrroga, va romandre empatat. A partir de la temporada 2005-06, la NHL va implementar el tiroteig per determinar un guanyador en els partits de temporada regular.

En un esforç separat, la NHL va canviar les seves regles a partir del 1999 per donar un punt a cada equip si el partit estava empatat després del reglament. El guanyador eventual obtindrà un punt addicional. En els jocs que no entren en hores extraordinàries, el guanyador obté dos punts i el perdedor no en obté. La lliga esperava que aquest canvi reduiria el nombre d’empats.

El cas del tiroteig

Els partidaris del tiroteig com a desempat citen les raons següents per la qual el tiroteig hauria de seguir sent part de les regles de la NHL:

• Res coincideix amb la tensió, l’anticipació i l’emoció d’un tiroteig.
  • El tiroteig és ràpid, emocionant, proporciona resultats immediats i és fàcil per seguir als aficionats casuals.
  • La NHL necessita objectius. La puntuació ha disminuït des dels anys vuitanta, i la majoria dels equips juguen un estil avorrit i de primera defensa. Se suposa que l’hoquei consisteix en anotar. La tirada torna al gol al seu lloc just al centre del joc.
  • L’hoquei és un joc en evolució, i el canvi és bo. Per exemple, la passada d’avanç va ser il·legal fins al 1911, i la pròrroga regular de la temporada no va començar fins al 1983.

El cas contra el tiroteig

Si bé els partidaris van guanyar en última instància, els contraris a l'ús del tiroteig també van tenir les seves raons:

• El tiroteig pot ser divertit, però no és hoquei. L’hoquei és un joc d’equip, no una sèrie de trencaments. Els jugadors han de guanyar oportunitats de puntuar treballant i fora de patins als adversaris.
  • El tiroteig és un truc, l'equivalent a decidir un partit de beisbol amb un concurs de córrer a casa o trencar un empat de futbol en tenir quarts de joc llançant la pilota per un pneumàtic.
  • No hi ha res dolent amb un empat. Si els equips no poden decidir un guanyador després de 65 minuts d’hoquei, l’empat és el resultat just.
  • El tiroteig és una gran novetat, res més. Aquesta novetat s'ha gastat molt, i els jugadors i aficionats a la final dels perduts de tiroteigs se senten enganyats.
  • Un altre canvi al joc significa més complicacions a la classificació de la NHL. SOL (pèrdues de tiroteigs) substitueix els empats. Es reparteixen més punts, fent més difícils les comparacions històriques entre equips. Les estadístiques de jugadors requereixen una altra categoria per aconseguir gols de tir i estalvis.

Com funciona el Tiroteig de la NHL

En el tiroteig, cada equip nomena tres tiradors. Si el joc es manté empatat un cop acabats els tres tiradors, els equips continuen disparant en mode mort sobtada, però el joc no pot acabar fins que cada equip hagi pres el mateix nombre de trets.

Amb l’adopció del tiroteig, s’eliminen els empats de la classificació de la NHL. A un equip s’atorguen dos punts per una victòria (enumerada com a "W"), zero punts per una pèrdua de regulació ("L") i un punt per un partit perdut en hores extres o un tiroteig ("OT" o "OTL").

El tiroteig no té en compte les estadístiques individuals. El gol de tir no s’afegeix als gols o punts totals d’un jugador. Un objectiu de tir permès no s’inclou als objectius del porter en contra, els objectius contra la mitjana o el percentatge d’estalvi. El tiroteig no té cap incidència en plus o menys estadístiques del joc.

Si el partit està empatat 0-0 al final de la pròrroga, se'ls acredita als dos golejadors una parada, independentment de quin equip guanyi el tiroteig o de quants gols de tir. Les estadístiques de tiroteigs individuals es calculen com a categoria separada en les estadístiques oficials de la NHL.

L’equip guanyador en la tanda aconsegueix un gol afegit al total de la seva temporada. L’equip perdedor té un gol en contra afegit al total de la seva temporada. Això es manté independentment de quants gols es marquen durant el propi tiroteig.

El tiroteig va precedit d’una pausa de dos minuts, durant la qual la màquina de neteja de gel retalla un carril nou del gel central a cada xarxa.