$config[ads_header] not found

Regla de la targeta groga de la Lliga de Campions

Taula de continguts:

Anonim

La Lliga de Campions, la competició anual de futbol (futbol) de clubs europeus, va canviar el 2014 les seves regles pel que fa a les targetes grogues perquè els jugadors penalitzats a les semifinals no perdin les finals. Les targetes grogues acumulades a la fase de grups de les competicions de clubs de la Unió de Futbolistes Europees (UEFA) s’esborren després dels quarts de final.

La pena anterior era dura

Els jugadors s’enfronten a una suspensió d’un partit de la competició un cop han recollit tres targetes grogues. Anteriorment, això significava que alguns jugadors es trobaven pagant la dura pena de faltar a la final de la Lliga de Campions si passaven a recollir la seva tercera reserva de la competició a la segona part de la semifinal, després de recollir només dues reserves en els onze partits anteriors.

Per tant, aquests jugadors es van trobar davant de l’injust escenari de perdre la final, mentre que d’altres que havien recollit les seves tres cartes grogues abans de la competició havien servit la seva suspensió i van poder jugar a la final.

Jugadors i aficionats Beneficis del canvi de regla

Ara, el jugador que aconsegueixi una targeta groga en un tram de semifinal no queda suspès per a la final. La UEFA, l’òrgan de govern del futbol europeu, va canviar la norma abans de l’edició 2014-15 de la Champions League, per la qual s’esborraran les targetes grogues acumulades després de la fase de quarts de final. Això vol dir que l'única manera en què un jugador perdria la final mitjançant la disciplina sobre el terreny és si se'ls concedís una targeta vermella en una de les dues semifinals, o si se'ls concedís la prohibició de manera retrospectiva.

La regla es va aplicar per primera vegada a l'Euro 2012 i també s'aplica a l'Europa League.

Xabi Alonso i Pavel Nedved són exemples destacats de jugadors que han perdut la final de la Lliga de Campions després de recollir la seva tercera reserva del torneig a la segona volta de la semifinal.

El canvi de regla es va dissenyar perquè la peça de la Lliga de Campions tingui el major nombre possible de jugadors possibles, en benefici dels jugadors, equips i aficionats.

Normes oficials de la targeta groga

Les regulacions vigents de la UEFA Champions League sobre les targetes grogues són les següents:

49, 03. Les targetes grogues i les suspensions pendents es traslladen sempre a la següent fase de la competició o a la UEFA Europa League de la temporada actual.

49, 04. Excepcionalment, totes les targetes grogues i les suspensions de la targeta groga pendents caducen al finalitzar els playoffs. No es porten a la fase de grups. A més, totes les targetes grogues caduquen al finalitzar els quarts de final. No es traslladen a les semifinals.

49, 05. Al final de la temporada caduquen les precaucions i les suspensions de la targeta groga de la competició o de la UEFA Europa League.

Registre de la targeta groga

A la temporada 2017-18, el Reial Madrid, Sergio Ramos, ha establert el rècord de la Lliga de Campions de totes les vegades per a les targetes grogues quan va rebre la seva 33a carrera groga. Va batre el rècord establert anteriorment per l'excampista del Manchester United, Paul Scholes. Com a resultat de la penalització de la targeta groga, Ramos va perdre el segon partit del quart de final del Reial Madrid contra la Juventus, però gràcies al canvi de regles de fa quatre anys va romandre elegible per a la final, que va guanyar el seu equip, 3-1, per sobre. Liverpool.