$config[ads_header] not found

La majoria de gols marcats per un jugador en un partit de nivell

Taula de continguts:

Anonim

El rècord del partit més anotat per un sol jugador de la història de la Lliga Nacional d’Hoquei es remunta als primers anys de la lliga, fundada el 1917.

Joe Malone, un dels grans davanters del començament del segle XX, va marcar set gols als Bulldogs de Quebec el 31 de gener de 1920. Els Bulldogs van derrotar per 10 a 6 els Toronto St. Patricks. El registre de Malone encara s'ha d'igualar.

Malone també va enregistrar un partit de sis gols la mateixa temporada i va tenir tres partits de cinc gols per als Montreal Canadiens el 1917-18.

Conegut com "Phantom Joe", Malone va guanyar dues Copes Stanley amb els Bulldogs a l'era pre-NHL, i una altra amb Montreal abans de retirar-se el 1924.

En l'era moderna de la NHL, dos jugadors s'han apropat al rècord de Malone marcant sis gols en un partit. Red Berenson del St. Louis Blues ho va fer el 1968, i Darryl Sittler del Toronto Maple Leafs el 1976.

Altres que van marcar sis gols en un partit van ser:

• Newsy Lalonde dels Montreal Canadiens el 1920
  • Corb Denneny de Toronto St. Pats el 1920
  • Cy Denneny dels senadors d'Ottawa el 1921
  • Syd Howe de les Ales Vermelles de Detroit el 1944

Lalonde, conegut com el "francès volador", en realitat va marcar el rècord individual de la NHL per a la majoria de gols en un partit quan va marcar sis el 10 de gener de 1920, però el seu rècord va ser de curta durada. Malone va batre el rècord 21 dies després, el 31 de gener, quan tenia el seu partit de set gols.

Altres registres de puntuació

La gesta de Lalonde va contribuir a establir un altre rècord de puntuació de la NHL, que mai no s’ha batut i que s’ha igualat una sola vegada. Aquest rècord va ser el màxim de gols marcats en un únic partit de la NHL. Aquell dia de gener del 1920, els Montreal Canadiens i Toronto St. Pats de Lalonde es van combinar per marcar 21 gols en un partit que Montréal va guanyar per 14-7. Es va trigar gairebé 66 anys en estar lligat aquest rècord quan els Edmonton Oilers i Chicago Blackhawks van prendre el gel l’11 de desembre de 1985. Els Oilers van guanyar 12-9.

En aquell partit del 1985, el Oilne 'Wayne Gretzky va empatar el rècord de la lliga amb set assistències, el màxim en un partit. Sorprenentment, el màxim golejador del NHL en tot moment no va marcar un gol en aquest partit. Gretzky té rècords de la NHL per a la majoria de gols d'una carrera (894), la majoria de gols d'una temporada (92), la majoria d'assistències de carrera (1.963), la temporada consecutiva de 40 gols (12), la majoria de partits de carrera amb tres o més gols (50)) i la llista continua i continua. No és d'estranyar que Gretzky sigui anomenat "el Gran" i se'l faci denominar el jugador més gran d'hoquei sobre gel de tots els temps.