$config[ads_header] not found
Anonim

Si alguna vegada heu vist una competició de gimnàstica, ja sabeu que a l’hora de puntuar, algunes habilitats tenen un valor puntual més elevat per la seva dificultat. Alguna vegada us heu preguntat quines competències en gimnàstica femenina es consideren les més difícils? Llegiu més endavant per conèixer com es desenvolupen les habilitats més dures, qui les va inventar i quines gimnastes són conegudes per realitzar-les bé.

Volta: Amanar (Yurchenko 2.5)

La volta d'Amanar, anomenada campió olímpica romanesa Simona Amanar, és una volta de Yurchenko amb 2, 5 voltes a la taula de volta.

Trencant-lo: el gimnasta fa un arrodoniment al trampolí, una mà enrere sobre la taula i, a continuació, un esquema amb 2, 5 girs després de deixar la taula. Aterra endavant, mirant de distància de la taula.

Qui ho fa? Els nord-americans han perfeccionat aquesta volta molt més enllà de qualsevol altre país. Tots els membres de l’equip olímpic del 2012 van ser capaços de realitzar la volta, amb McKayla Maroney fent la versió més alta. Simone Biles, campiona mundial del 2013, i Elizabeth Price, una alternativa olímpica de 2012, també poden fer l'Amanar amb facilitat.

Volta: Cheng (Ronda Off-Half-On Rudi Off)

Anomenada com a deessa de la volta xinesa Cheng Fei, aquesta volta és una Yurchenko mitja a un front (un volteig frontal de disseny amb 1, 5 voltes) de la taula.

Trencant-lo: la gimnasta fa un punt d’abastament a la pissarra i, després, una mitja volta cap a la taula, de manera que es troba davant de la taula. Ella aleshores empeny i fa un rudi. Aterra a la taula.

Qui ho fa? Molt poques gimnastes femenines, a més de la mateixa Cheng, realitzen aquesta volta. Hong Su Jong i Hong Un Jong, de Corea del Nord, ho han interpretat, així com el Jade Barbosa del Brasil. Els nord-americans Mykayla Skinner i Vanessa Zamarripa ho han fet també, tot i que no en competició internacional. Més gimnastes ho han intentat en la posició més oculta, que va ser pionera (i es va anomenar així) campiona olímpica russa Svetlana Khorkina.

Mireu-ho: cal tenir en compte que, al vídeo enllaçat anteriorment, Cheng va fer tant les voltes d’Amanar com de Cheng, ella era tan impressionant.

Barres: The Def (Gienger de torsió completa)

La Def és una jugada de llançament de Gienger amb un gir complet.

Trencant-lo: la gimnasta es balanceja i allibera la barra. A continuació, realitza un retrocés amb un gir de 1, 5 i torna a agafar la barra, encarant la direcció contrària a la qual es va alliberar.

Qui ho fa? La gimnasta francesa Emilie Le Pennec és potser l'exemple més famós ja que la va realitzar quan va guanyar desiguals barres d'or als Jocs Olímpics de 2004.

Mireu-ho: Encara que Emilie Le Pennec es trenqui de forma en el vídeo quan agafa el llistó, fa l'habilitat d'un salt de ploma, cosa que ho fa encara més difícil.

Barres: Shaposhnikova de torsió completa

Trencant-lo: la gimnasta comença a la barra baixa, davant de la barra alta. Es gira al voltant de la barra baixa per fer un llançament tradicional de Shaposhnikova, però realitza un gir complet abans d’agafar la barra alta.

Qui ho fa? Aliya Mustafina, campiona olímpica de 2012 en barres desiguals, ho va fer als mundials del 2013, i Elisabeth Seitz d’Alemanya també ho ha fet i també pot fer un llançament de Def.

Faixa: Tornada completa

Trencant-lo: la gimnasta fa un tombant amb una volta completa, a la posició o, si és molt bona, de la posició del disseny. Els gimnastes han realitzat plens de caça des d'un estand o com a part d'una passada de caiguda (per exemple, una mà posterior en una part posterior plena).

Qui ho fa? Les voltes de respiració completa han estat realitzades en feixos des de fa aproximadament dues dècades, però encara es consideren molt difícils, especialment quan s'ha acabat. Gabby Douglas, campió olímpic de tot el món del 2012, es va imposar aparentment sense esforç als Jocs de Londres. El romanès Oana Ban va realitzar una de les millors composicions completes.

Planta: Moros (Disposició doble de doble volta)

Aquesta habilitat, anomenada per a l’Olympian canadien Victoria Moors, és gairebé impensable.

Trencant-lo: la gimnasta gira cap enrere, fent dos voltes i dues voltes completes en la posició de la disposició.

Qui ho fa? Victoria Moors va tenir el seu nom després d'actuar-la als mons del 2013. L’americana Mykayla Skinner també ho ha fet a la competició nacional dels Estats Units.

Mireu-ho: Malgrat que Victoria Morrs té una forma feble sobre la destresa del vídeo enllaçat aquí, tenia algunes visites serioses per incloure-ho.

Planta: Dos Santos (Arabian Double Pike / Double Layout)

Aquestes dues habilitats són una variació en el doble front àrab.

Trencant-lo: la gimnasta comença cap a enrere i fa una mitja volta a un doble front, en la posició de la vista o en la posició. Ella aterra en el sentit contrari.

Qui ho fa? L'original Dos Santos (en posició punta) ha estat realitzat per moltes gimnastes més importants, inclòs el campió mundial del 2009 al pis Beth Tweddle i el campió olímpic de planta baixa Aly Raisman del 2012. La Dos Santos II (en posició de disseny) rarament ha estat intentada, fins i tot per la mateixa Dos Santos.

Quines són les habilitats més difícils de la gimnàstica femenina?